Chengdu
08 jun. 2012
vanuit
In Chengdu aangekomen zijn we naar Mix hostel gegaan. Een leuk youth hostel waar we met Stijn hadden afgesproken. Na Stijn ontmoet te hebben zijn we wat biertjes langs een rivier gaan drinken en daarna bij de McDonald's gaan eten. Wel verdiend vlees na het lange wandelen op de Emei.
In de avond zijn we naar de film gegaan, the Avengers.
De dag erna besloten we om te gaan zwemmen. Uitgedost in onze zwembroekjes zijn we naar een zwembad opzoek gegaan. Camiel wou ook nog kijken naar elektronica dus gingen we in de buurt van een elektronica complex opzoek naar een zwembad. Tegen de middag vonden we uiteindelijk een zwembad. Het bleek alleen pas om 7 uur open te gaan en het was een slecht onderhouden olympisch pis bad. Dus besloten we de resterende uurtjes van de dag door te brengen met dumplings eten en een computer voor Camiel zoeken.
Uiteindelijk keerden we goedgevuld maar zonder computer terug in het hotel.
In de avond hebben we met de rest van de Nederlanders in het hotel Nederland-Denenmarken gekeken voor diep bedroefd naar bed te gaan.
De volgende ochtend besloten Stijn en ik dat we wel weer toe waren aan een Nederlands maal en zijn we in de plaatselijke supermarkt opzoek gegaan naar een degelijke pot pindakaas. Vervolgens hebben we een tempel bezocht in de buurt van het hotel. Na 4 maanden tempels wordt je een beetje tempel ziek dus we hielden het vrij snel voor gezien. Stijn en ik wouden ook zo snel mogelijk terug naar het hotel om een broodje pindakaas te nuttigen. In de avond kwam Stijn met het idee om te gaan BBQen in een restaurant. Geweldig idee want je mag er onbeperkt vlees eten wat je zelf bereid op een BBQ die in de tafel is ingebouwd. We hebben er vervolgens het grootste deel van de dag gezeten en met zijn drieën de tent bijna falliet gegeten.
De dag erna besloten we om zo vroeg mogelijk op te staan en de panda's van Chengdu met een bezoekje te verblijen. De beesten vielen erg in de smaak. Ze lagen een beetje in hun verblijf met een hoop bamboe op hun buik waar ze af en toe een paar happen van namen.
In de avond besloten we ons aan een gekke Chineze maaltijd te wagen; konijnen koppen. Het was opzich best lekker maar wel even wennen om de tong uit de kop van het beest te trekken om er vervolgens een hap van te nemen. Het was ook nog best een werkje om de schedel open te breken en de hersentjes er uit te eten, die een beetje meelerig smaakten. Uiteindelijk was het best wel te eten maar het was te veel werk voor te weinig vlees dus eindigden we de avond in de plaatselijke noodles tent om onze buikjes goed te vullen voor het slapen gaan.
De volgende ochtend moesten we jammer genoeg alweer afscheid nemen van Stijn. Hij ging de bergen in, in de hoop een Sky burrial mee te maken en wij namen de trein naar Chongqing.
24 jun. 2012, 16:12
jongens, wat een geweldige verhalen allemaal. En ook heel goed opgeschreven, alsof je het zelf bijna meebeleefd. Alleen toen jullie bij die meelderige hersentjes zaten voelde ik de afstand wat groter worden........Heel veel plezier nog deze laatste weken!
27 jun. 2012, 07:27
ik verheugde me op een chinese avond met foto's , verhalen en eten , maar toch maar niet !
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}