Guangzhou
06 mei 2012
🇨🇳
vanuit China
Na aankomst zijn we in de stromende regen opzoek gegaan naar een hotel. Uiteindelijk in een prachtig hotel op Shamian island terecht gekomen. De prijzen waren aanzienlijk hoger aangezien er een of andere fair in de stad was waar allerlei westerse handelaren op af kwamen. Na de regen zijn we een klein wandelingetje in de stad gaan maken.
De dag erna zijn we naar een Mark gegaan die blijkbaar de grootste openlucht markt van China was. Misschien waren we op de verkeerde plek of op de verkeerde dag want het viel best wel mee. Daarna hebben we een museum bezocht over een of andere clan van Guangzhou. Het was een prachtig gebouw met allemaal houtsnij werk en ivoren dingen. Na het museum bezichtigd te hebben hebben we nog een beetje door de stad heen gezworven.Â
Laat opgestaan en de metro gepakt naar het peasants movements institute een gebouw waar boeren werden opgeleid tot officieren voor het volks leger.
We zijn eigenlijk een beetje teleurgesteld in Guangzhou want er viel niet zo veel te zien en de museums vielen erg tegen.
Gelukkig zijn we na het museum te hebben bezocht langzaam naar het bus station gegaan om een bus te pakken naar Guilin.
In de lonly planet stond dat de rit 13 uur zou duren dus namen we de bus om half 9.
Uiteindelijk bleek de rit maar 7 uur te duren dus kwamen we midden in de nacht aan. Na flik te zijn afgezet door een taxi en de hotel eigenaar te hebben wakker gemaakt zijn we toch in een kamer beland van een super leuk backpackers hotel. Guilin viel gelijk in de smaak!
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}