De dag na Floris vertrek ben ik met een meisje uit de dorm naar Macau gegaan. Net zoiets als Hong Kong alleen dan was het vroeger van de Portugezen.
Macau is een interessante stad. Het heeft wel iets weg van een Europese stad want alle borden zijn in het Portugees en er is Portugese bestrating. Ook hangt er een relaxere sfeer dan in Hong Kong, veel minder druk.
Er zijn echter wel enorm veel casino's en hotels. In de avond heb ik wat Chinese maaltijden uit geprobeerd.
De dag erna heb ik niet zoveel uitgevoerd, mijn boek uitgelezen en serie's zitten kijken.
De volgende dag heb ik eerst gewacht tot Camiel kwam.Â
Bij aankomst in Hong Kong was het nog een hele opgave om Thomas en het hotel te vinden. Na 2 uurtjes zoeken en de weg vragen kwam ik eindelijk via een klein achterdeurtje binnen dat toegang gaf tot de toren waar ons hostel in zit. Bij het inchekken meteen Thomas gevonden. Na een snelle douche zijn we toen snel de stad in gegaan. Met de Metro en bergtreintje naar central Peak waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Een goed begin. Daarna zijn we in de buurt een beetje rond gaan zwerven en heb ik maar meteen mijn iphoneschermpje laten repareren. 45 minuten en 65 euro later had ik weer een mooie nieuwe telefoon. Vrijwel meteen bleek echter dat ik veel te veel betaald had. Mijn eerste keer opgelicht worden was een feit.
Daarna zijn we meteen door gegaan naar de paardenrenbaan om een race te zien. De mensen in Hong Kong, en de rest van China, zijn helemaal gokverslaafd dus het was leuk om ze tekeer te zien gaan als hun paard verloor. Na de race zijn we met de starferry over gestoken naar kowloon en vanaf daar zijn we terug gelopen naar het hostel. S'avonds noodles gegeten die toch een beetje te pittig waren.
De volgende ochtend zijn we op zoek gegaan naar het trein station gegaan om een trein te pakken naar Guangzhou.
Max Farjon
10 mei 2012, 14:12
Hallo kleinzonen, ik had al via via gehoord dat Camiel goed aangekomen was, OK dus nu maar avonturen, rot van die oplichting met je mobiel, een lesje om goed op te letten in het vervolg.
Ik vroeg me af hoe je de weg, bus trein etc vindt als alle aanwijzingen in Chinese karakters staan of gebruiken ze ook westerse letters t.b.v de toeristen?
Ik surf veel op internet om achter de levensstijl van chimpansees te komen i.v.m. mijn boek over intelligentie. Het is verbazend hoe dicht die dieren bij ons staan op dit punt. Maar ze zijn niet toegekomen om het wiel uit vinden omdat ze in de bomen bleven zitten. Door een plaatselijke klimaatwisseling (10 miljoen jaar geleden) werden de chimpansees die daar leefden gedwongen om een bestaan op de grond te beginnen, ze werden tweebenig en hadden hun handen vrij om van steen gereedschap te maken en uiteindelijk ook in staat het wiel en ruimteschepen te bedenken.
Hiermee heb je een idee hoe ik de tijd besteed.
OK boys, veel reisplezier hartelijke groeten van je Opa