rambotravels.reismee.nl

Hong Kong

Na aankomst op het vliegveld konden we vrij snel de route naar ons hotel vinden. In de straat van ons hotel zijn we alleen wel 3 keer fout gelopen. Ook niet zo gek als je hotel ergens op de 14e verdieping van een van die flat gebouwen zit. Na veel rondvragen eindelijk gevonden. Na ons ingericht te hebben zijn we opzoek gegaan naar iets te eten. Het eerste tentje wat we binnen liepen had iets van 50 noodles gerechten maar in 48 daarvan zaten darmen, Chinees eten is toch wel anders dan verwacht. Het eten zonder darmen is daarentegen heerlijk.  De volgende ochtend zijn we Kowloon en Wan Chai gaan verkennen. Op een gegeven moment zijn we in een super groot winkelcentrum aangekomen waar ook een indoor schaatsbaan zit. We besloten daar in de nacht naar de film te gaan. Na de Star Ferry naar Wan Chai te hebben gepakt en daar even te hebben rond gelopen zijn we terug gegaan om film te kijken. Daarna naar bed gegaan. De dag erna hoorden we dat er een paarden race gaande was. Op het kaartje zagen we dat er een renbaan was aan de andere kant van de rivier. De mensen zijn hier helemaal gek van paardenraces en vooral het wedden erop dus het leek ons wel leuk om er heen te gaan. Onderweg hebben we nog wat souvenirs gekocht. Aangekomen bij het stadium kregen we te horen dat de wedstrijd ergens anders plaats vond. Er was pas komende woensdag een wedstrijd in dit stadium. Jammer want Floris gaat vanavond alweer terug naar Amsterdam. Na even in het stadium te zijn gebleven, er was een groot scherm waar de wedstrijd op te zien was en nog steeds redelijk veel mensen die stonden te gokken en tegen het scherm aan stonden te schreeuwen als hun paard verloor, wat natuurlijk grappig was om te zien. Zijn we terug gegaan naar het hotel zodat Floris zijn tas kon inpakken met de souvenirs en mijn overbodige kilo's. Daarna zijn we naar de bus gelopen en moesten we afscheid nemen. Was een geweldige tijd jonge. We hebben super veel gezien en ben blij dat we dit samen hebben kunnen doen. Nadat hij in de bus was gestapt miste ik hem gelijk. Gek om twee bijna drie maanden met iemand samen te zijn en daarna in je eentje.  Maar niet voor lang. Over een paar dagen komt Camiel aan en beginnen we onze twee maanden durende reis door China

Fabio

Ja Thomasi. Het gaat van de ene over op de andere avontuur. Groetjes aan CAmiel en wat een leuke tijd hebt je met Floris gehad.

Veel plezier in China. Eet smakelijk.